Uncategorized

Bitcoin molntjänst, är det något för dig?

Om du har funderat lite på hur du skulle kunna få ut Bitcoins med mining så kanske Bitcoin molntjänster är något för dig. Det är nämligen inte helt enkelt att själv utföra mining på ett seriöst sätt eftersom detta kräver en hel del i form av datorer och energi. Genom att köpa mining från ett datorcentrum så kan du vara med och få ut en del av förtjänsten. Det blir en win win situation både för dig och för datorcentret. I varje fall då du väljer rätt datorcentrum.

Vad är Bitcoin molntjänster?

Man kan säga att Bitcoin molntjänster gör det möjligt att dig att köpa mining som utförs i ett datorcentrum. Det här är inget nytt. Företag som Hashflare och Genesis Mining är kända för att erbjuda stabila kontrakt där du får en del av deras verksamhet. Med en Bitcoin molntjänst så behöver du inte själv skaffa utrustning eller mjukvara. Du behöver inte snabbt internet eller en massa elektricitet.

Bitcoin molntjänst mining kallas också ibland för molntjänst hashing. Det hela går ut på att du som köpare får en del av den Bitcoin mining som ett datacenter kan erbjuda. All mining kommer att utföras via centret och du behöver inte ta del av det faktiska arbetet. Hur många Bitcoins det blir för din investering beror på hur väl arbetet med mining fungerar. Det är också därför som du måste välja rätt Bitcoin molntjänst!

Fördelar med Bitcoin molntjänst mining

Det finns många fina fördelar med att mina Bitcoins via en molntjänst. En sådan är att man slipper den hetta som kommer av datorer som ständigt jobbar. För att hantera detta så måste datorcenter installera fläktar och det leder till oljud. Detta oljud slipper man alltså då man inte sköter mining i egen regi. Du behöver heller inte betala en högre elräkning då du väljer att mina med en molntjänst.

Om det skulle vara så att du inte längre vill fortsätta med Bitcoin molntjänst så är det bara att sluta. Du behöver då inte sälja utrustning och annat som du hade haft om du själv hade minat. Dessutom så behöver du inte fundera på vad som ska göras om en dator skulle haverera eller något annat inte fungerar som det ska. Det blir noll drift på din sida. Du betalar ju för att datorcentret ska ta hand om detta.

Nackdelar med molntjänster

Nu är det förstås så att det även finns lite nackdelar med att låta någon annan mina mot betalning. Den första är att man kan bli lurad. Detta händer och det är viktigt att vara försiktig med vilken Bitcoin molntjänst som man väljer. Om du tycker att det är kul att bygga dina egna Bitcoin hashing system så är det förstås så att du kommer att sakna att få göra detta själv. En molntjänst kommer inte låta dig ta del av det faktiska arbetet.

En annan sak som man inte kan komma runt då det handlar om Bitcoin mining via molntjänst är att man tjänar mindre på detta. Det är förstås så att det datorcenter som utför mining kommer att ha utgifter som de måste täcka. Du får betala en del av dessa utgifter.

Du kan råka ut för Bitcoin molntjänster som har snåriga kontrakt. Det kan till exempel vara så att molntjänsten kan lägga ner när som helst om det är så att Bitcoin priset går i botten. Det kommer du då att förlora på.

Välj bästa molntjänsten

Välj din Bitcoin molntjänst med tanke på hur mycket det kommer att kosta och vad du kan vinna på den. Tänk igenom detta noga innan du gör din betalning. Det är inte säkert att du ens kommer att gå på plus om du väljer fel tjänst. I sådant fall så kan du ju lika gärna köpa Bitcoins. Det kanske kommer att kosta lite mer men risken för att du förlorar på köpet blir då mindre vilket kan vara något att tänka på.

Leave a Comment