Uncategorized

Hur köper man Bitcoin?

Det finns flera anledningar till varför man ska skaffa virtuell valuta. Det blir allt vanligare på nätet att webbutiker tar emot betalning med Bitcoins. Man kan spela Bitcoin nätspel och så kan man givetvis välja att investera i denna valuta. De som var tidiga med att skaffa Bitcoins har tjänat stort på detta, och det finns fortfarande utrymme för att göra sig en hacka på valutan som bara finns online. Du kan köpa Bitcoin på lite olika sätt. Det vanligaste är kanske att man väljer att köpa på en handelsplattform som är till både för virtuella valutor och fiat-pengar som USD och SEK.

Om du vill köpa lokalt så kan du ta reda om det ordnas med särskilda möten i din stad för den här typen av handel. I Stockholm så har det varit så att man på måndagar kan ses på kvällen på Royal Viking Hotell för att köpa Bitcoin eller sälja. Då gäller det bara att komma redo med en Bitcoin-plånbok på mobilen så att man kan skicka eller ta emot pengarna.

Köpa Bitcoin steg för steg

Om du väljer att köpa Bitcoin online via en handelsplattform så ska du börja med att skapa ett konto. Det här bör vara säkert så välj en erkänd tjänst som inte kommer att lura dig. Du får en plånbok för Bitcoins online på sajten. Den kan du använda för att skicka och ta emot pengar. Du kommer nu att kunna köpa mynten med helt vanlig valuta till den kurs som anges vid köptillfället.

En vanlig procedur för Bitcoin köp är enligt följande:

  1. Först skapar du en plånbok så att du får en adress. Nu kan du skapa ett konto på en tjänst där det går att köpa mynten. Det kan vara så att du först måste skapa en plånbok online med tjänsten. Om inte så är det bara att använda den adress, eller adresser, som du nu har till din egen hårvaruplånbok.
  2. Du följer instruktionerna på handelssajten för hur du ska betala för din virtuella valuta. Det här kan till exempel innebära att du måste identifiera dig med bild och mer för att de ska kunna lita på att du är du. Hög säkerhet kan upplevas som lite krångligt men är i det långa loppet en bra sak.
  3. När du har köpt dina Bitcoins så landar de på kontot du har online eller direkt i din plånbok på datorn. Det här ska gå snabbt och du bör också få tydliga instruktioner för hur du genomför köpet steg för steg på svenska eller engelska.

Spara dina Bitcoins på ett säkert sätt

Man måste spara Bitcoins på ett säkert sätt. Den anonymitet som denna valuta erbjuder gör också att man inte kan få igen mynt som går förlorade. En hårdvaruplånbok är en smart investering. Du kan ju koppla bort den så att du inte behöver oroa dig för att någon online kommer åt dina Bitcoins som du sparar. När du använder en plånbokmjukvara så kan du välja att betala en avgift för överföring. Det brukar inte röra sig om stora pengar och leder till att överföringar blir snabbare. Om du inte vill betala för överföring så tar den lite längre tid men går fortfarande att genomföra.

Tänk på att ha en backup kopia

Tänk på att skapa en backup på din plånbok så att du inte förlorar den om du till exempel skulle tappa bort det minne som den ligger på. Original-filen bör alltid ha en kopia. Både original och kopia ska hanteras på ett säkert sätt. Att vara offline är inte samma sak som att få total säkerhet. Slarvar du bort både original och kopia så är pengarna borta.

Mining av Bitcoins

Man måste inte köpa Bitcoins, det går att få dem genom att mina. Det här kräver starka datorer och en massa ström. Vill man inte göra om hemmet till ett enda stort datorcenter så kan man välja att betala för andra som erbjuder hårdvaran. Då kallas det för Bitcoin cloud eller molntjänst. Andra minar och man får en del av deras förtjänst i Bitcoins. Dessutom så kan man spela gratis spel där belöningen är en liten andel Bitcoins. Tycker man att det här är kul så kan det vara ett bra sätt att få in fler Bitcoins på utan att det kommer att kosta mer än ens tid.

Leave a Comment