Uncategorized

Hur sparas Bitcoin på bitcoinplånböcker?

Hur sparar du dina fiat-pengar? Du har antagligen ett konto där du sparar på längre sikt och så har du ett konto som du lätt kommer åt med kreditkort och internetbanköverföringar. Man kan tänka lite på samma sätt då det handlar om virtuell valuta. För att det ska bli smidigt att använda och spara Bitcoins så kan det vara klokt att ha mer än en plånbok. De olika bitcoinplånböcker som finns idag har olika fördelar och nackdelar. Men när man använder olika typer tillsammans på rätt sätt så får man både hög säkerhet och god användarvänlighet.

Bitcoinplånböcker online

När du vill köpa Bitcoin så gör du antagligen det på en sajt som även erbjuder dig en lösning för att spara pengarna. De kommer att ge dig en plånbok som finns på deras server. Det betyder att du går till deras sajt för att logga in och komma åt ditt konto som är din plånbok. Det här är ju smidigt men inte särskilt säkert. Inte för att företaget som erbjuder tjänsten är ute efter att stjäla dina Bitcoins utan mer för att de själva ligger i riskzonen för att bli hackade. Om deras server blir hackad så kommer även din bitcoinplånbok att länsas. Detta beror på att din privata nyckel, det vill säga lösenordet för plånboken, finns på servern.

Idag så finns det smarta lösningar som gör att bitcoinplånböcker online är lite säkrare. Man kan använda en tjänst som inte kommer att spara användarens privata nycklar på sin server. Det är bra och något som sänker risken för att bli av med mynten på grund av hackers. Men samtidigt så är det så att man i detta läge inte har någon backup för lösenordet. Förlorar man sin privata nyckel så förlorar man också de virtuella pengarna.

Det som ändå talar för att man bör ha en bitcoinplånbok online är att den är så pass enkel att använda. Man kan ju logga in från dator såväl som från mobil och det går snabbt att skicka och ta emot pengar. Om man till exempel träffas på riktigt för att handla med Bitcoins under ett event så kan det kännas bra att med mobilen kunna logga in och skicka och ta emot pengar. Man blir klar på en gång och kan passa på då det erbjuds bra kurs.

Plånböcker för Bitcoins på din dator

Men om du vill få högre säkerhet så är det bättre att ha åtminstone en plånbok för Bitcoins på datorn. Den kommer nämligen att vara säkrare på så vis att du inte behöver dela med dig av lösenord med någon annan. Dessutom så kan du ju slå av nätet så att din dator inte går att komma åt. När man har Bitcoinsplånboken på datorns hårddisk så finns det dock risk för intrång med virus som attackerar datorn. Om man ska ha den här typen av Bitcoinplånbok så måste man skydda sin dator väl med uppdaterade virusskydd.

För många så blir den bästa lösningen för att spara Bitcoin att använda en hårdvaruplånbok. Den har man separat på hårdvara som man kan koppla till datorn. Det gör att plånboken är offline då man inte använder den så den skyddas mot virusangrepp och trojanska hästar. Det gäller dock att välja rätt. Idag så finns det lite olika tjänster för bitcoinplånböcker. Ta dig tid till att se närmre på dessa för att välja rätt. Har du en bra handelsportal så kan du stötta din onlineplånbok med en hårdvaruplånbok som du tankar ner Bitcoins till då du vill spara dessa. Med god rutin så får du mycket hög säkerhet.

Kunskap är A och O

Du behöver inte bli expert på datorer och it för att kunna spara dina Bitcoins på ett säkert sätt men du behöver mer kunskap. Jämför olika tjänster och ta reda på plus och minus innan du bestämmer dig för vilken typ av bitcoinsplånböcker som du vill välja. Ta reda på vad andra användare säger och fundera lite mer på hur du kommer att använda dig av din virtuella valuta så att du får en smidig lösning som är enkel att tillämpa.

Leave a Comment