Uncategorized

Ökad säkerhet med Bitcoin hårdvaruplånböcker

Du köper Bitcoins via en bra tjänst online och får då en plånbok att förvara de virtuella pengarna på. Det här är en så kallad hot wallet som du alltid kan nå. Men tanken slår dig säkert. Hur säkra är dina pengar? Svaret på frågan beror på flera saker. Dels så är det så att olika plattformar för kryptovalutahandel jobbar med lite olika system för säkerhet. Dessutom så är det förstås så att det finns mindre seriösa aktörer och dessa ska du undvika. Med Bitcoin hårdvaruplånböcker så får man maximal säkerhet så länge som man använder plånboken på rätt sätt.

Vad är en Bitcoin hårdvaruplånbok?

Man skulle kunna likna en Bitcoin plånbok vid email. När du vill skicka email så måste du använda ett lösenord för att logga in på ditt emailkonto. En Bitcoin plånbok fungerar på liknande sätt. Man har en privat nyckel som man använder för att logga in. Precis som email så har man en adress som man använder för att kunna ta emot och skicka pengar.

Om någon skulle få fatt på lösenordet till din email så kan det leda till att det kommer att skickas falska mejl i ditt namn och kanske till att du aldrig får tillbaka ditt ursprungliga konto. Men om någon skulle få fatt i din privata nyckel till din Bitcoin plånbok så kan det leda till att pengarna på plånboken skickas för att aldrig komma tillbaka.

Med Bitcoin så kan man bara skicka pengar en väg. Enda sättet att få tillbaka pengar som skickas är att den som har mynten frivilligt väljer att göra en ny transaktion till din plånbok. Det här innebär att man måste vara otroligt försiktig med den privata nyckeln. Den får aldrig hamna i fel händer eller tappas bort då detta kan leda till att man aldrig mer kan få tillbaka de Bitcoins som man har förvärvat.

Med Bitcoin hårdvaruplånböcker så krypteras den privata nyckeln på ett sätt som gör att det blir mycket svårt att komma åt innehållet på plånboken. Dessutom så är detta hårdvara som du kan plocka bort från din dator. Plånboken kan se ut lite som ett USB-minne. När du inte använder plånboken så är den offline och därmed så kommer ingen att kunna ta sig in i den.

Smidig användning online

Nu är det förstås så att du antagligen kommer att välja en plånbok för Bitcoins online via den tjänst som du handlar kryptovaluta med. Det här kan också vara säkert och framförallt så är det ju smidigt att ha allting samlat till ett konto. För att du ska få maximal säkerhet då du använder en Bitcoin plånbok online så ska du välja den tjänst som ger dig extra lager av trygghet. Läs alltid på om detta. Du ska få en bra förklaring på hur de kommer att hålla dina Bitcoins säkra då de finns på företagets server. Det här kan de göra på lite olika sätt.

När du vill spara undan pengar så kan du snabbt skicka dem från din online plånbok till din hårdvaruplånbok. Det här ska inte vara svårt och bör inte ta lång tid. Däremot så bör du påminna dig själv om att göra detta lite då och då. Om du handlar ofta med Bitcoins och andra kryptovalutor så kanske du glömmer bort att skicka pengarna till en tryggare förvaring och då är risken större om det mot förmodan skulle bli så att plattformen hackas.

Handla med din mobiltelefon

Om du vill köpa Bitcoin och handla med din mobiltelefon så kan du dra nytta av en app som är till för detta. En del plattformar för kryptovalutahandel erbjuder mycket bra lösningar för den som vill kunna sköta handeln mobilt. Med den här lösningen så ska du också kunna skicka pengarna till din hårdvaruplånbok på samma sätt som du hade gjort om du hade skött handeln från en dator.

Var noga med att ta reda på hur din hårdvaruplånbok fungerar och se till att den inte har använts förr innan du installerar. Med god kunskap och en plan för hur du ska sköta din plånbok för Bitcoins så kommer dina slantar att vara så säkra som de kan bli.

Leave a Comment